Meatloaf
Dit recept van Amerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door wordt ongetwijfeld direct één van je vaste gerechten.
Ingrediënten:
Voor het gehakt
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 eierdooier
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel grove mosterd
- Half bosje peterselie
- 6 eetlepels paneermeel
- 50 ml melk
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Peper en zout
- Boter of olie voor het invetten van de schaal
Voor de saus
- 100 ml ketchup
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 tl uienpoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de peterselie en hak deze zo fijn mogelijk. Pel en snipper de ui.
- Doe het gehakt in een mengkom. Knijp de knoflookteentjes boven de schaal uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Meng het gehakt nu goed door elkaar. Gebruik een bakblik of een kleine ovenschaal waar het gehakt net in past. Vet deze van tevoren in.
- Zet het gehakt nu 45 minuten in de oven
- Ondertussen maak je nu de saus. Mix alle ingrediënten door elkaar. Zorg dat de saus lekker op smaak is.
- Als de 45 minuten zijn afgelopen stort je de meatloaf op een kop op een ovenschaal. Verdeel vervolgens de saus over het vlees. Zet het geheel nu nog even 10 minuten terug in de oven.
- Haal de “Meatloaf” nu uit de oven en laat deze nog even 5 á 10 minuten staan voordat deze aansnijdt.