Pimientos asados
Pimientos asados zijn gegrilde paprika’s die zo lekker zijn dat je er nooit genoeg van krijgt. Het idee is simpel, gril de schil van de pepers en verwijder deze. Vervolgens gaat er een wereld aan mogelijkheden open. Dit is het basisrecept maar laat je fantasie hierop losgaan.
Het meest praktische is om de paprika’s te roosteren op een gasbarbecue maar het kan ook prima in de oven, andere soorten barbecues of direct op een gaspit.
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 100 ml extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Was de paprika’s, als je paprika’s hebt met een lange steel en blaadjes kun je deze het beste inkorten. Dep de paprika’s goed droog.
- Zet de barbecue op hoog vuur. Rooster nu de paprika’s. Keer de paprika’s regelmatig om. De bedoeling is dat de schil rimpelig wordt, loskomt en zwarte vlekken vertoond.
- Haal de paprika’s van de barbecue en doe je ze in een ovenschaal en dek je deze luchtdicht af met keukenplastic.
- Zodra de paprika’s zijn afgekoeld kun je schil verwijderen. Verwijder het de steel, zaadlijsten en zaadjes.
- Snij de paprika in mooie plakken, verdeel deze over een platte schaal. Besprenkel de paprika met een grote scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout.