Pomme duchesse
Van Pomme Duchesse wordt vaak de ingevroren variant gekocht. Toch is het heel eenvoudig om zelf te maken en een stuk lekkerder.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 2 eidooiers
- Extra eidooier voor bestrijken
- 50 gram boter
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en ontpit deze. Snij ze in gelijke delen en kook de aardappelen in 15 á 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat deze nog even kort droogstomen op het vuur.
- Puree nu de aardappelen zodra deze wat zijn afgekoeld met een pureeknijper of een stamper. Voeg de eierdooiers en mix deze goed door de mix toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Spuit nu mooie torentjes op een ovenplaat en zet in de oven.
- Na ongeveer 10 minuten bestrijk je de torentjes met het eigeel en bak de aardappeltjes nu af in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.