Sinaasappel pudding met gelei

Sinaasappel pudding met gelei

Een ouderwets fris dessert met een sinaasappelgelei op de bodem en een zachte pudding met een vleugje gember.

Aantal personen: 4 schaaltjes
Voorbereiding: 20 minuten + opstijven
Bereiding: 20 minuten
Totale bereiding: ca. 3 uur inclusief koelen

Ingrediënten

Voor de sinaasappelgelei:

  • 200 ml vers sinaasappelsap (ca. 2 sinaasappels)
  • 40 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine (of 5 g poeder)
  • Snufje kaneel

Voor de sinaasappelpudding:

  • 500 ml melk
  • 50 g suiker
  • 50 g bloem of maizena
  • Rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • Snufje zout
  • Snufje gemberpoeder

Voorbereiding (mis en place)

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Rasp de sinaasappel fijn.
  • Pers de sinaasappels voor vers sap.
  • Meet de melk en suiker af.

Bereiding

Geleilaag

  1. Verwarm sinaasappelsap met suiker en een snufje kaneel tot warm, niet koken.
  2. Knijp de gelatine uit en los op in het warme sap.
  3. Verdeel over 4 schaaltjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Pudding

  1. Verwarm 400 ml melk met suiker en sinaasappelrasp tot net niet kokend.
  2. Maak een papje van 100 ml melk en bloem of maizena.
  3. Voeg dit langzaam toe aan de warme melk onder roeren.
  4. Kook zachtjes 2-3 minuten tot een dikke pudding ontstaat, blijf roeren.
  5. Haal van het vuur en roer het sinaasappelsap en gemberpoeder erdoor.

Samenstellen

  1. Laat de pudding 10 minuten afkoelen, roer af en toe.
  2. Giet op de opgesteven gelei in de schaaltjes.
  3. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveren

Garneer met sinaasappelrasp of kaneel en serveer gekoeld. Lekker met een knapperig koekje voor extra textuur.

Terug naar blog