
Sinaasappel pudding met gelei
Een ouderwets fris dessert met een sinaasappelgelei op de bodem en een zachte pudding met een vleugje gember.
Aantal personen: 4 schaaltjes
Voorbereiding: 20 minuten + opstijven
Bereiding: 20 minuten
Totale bereiding: ca. 3 uur inclusief koelen
Ingrediënten
Voor de sinaasappelgelei:
- 200 ml vers sinaasappelsap (ca. 2 sinaasappels)
- 40 g suiker
- 3 blaadjes gelatine (of 5 g poeder)
- Snufje kaneel
Voor de sinaasappelpudding:
- 500 ml melk
- 50 g suiker
- 50 g bloem of maizena
- Rasp van 1 biologische sinaasappel
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- Snufje zout
- Snufje gemberpoeder
Voorbereiding (mis en place)
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Rasp de sinaasappel fijn.
- Pers de sinaasappels voor vers sap.
- Meet de melk en suiker af.
Bereiding
Geleilaag
- Verwarm sinaasappelsap met suiker en een snufje kaneel tot warm, niet koken.
- Knijp de gelatine uit en los op in het warme sap.
- Verdeel over 4 schaaltjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Pudding
- Verwarm 400 ml melk met suiker en sinaasappelrasp tot net niet kokend.
- Maak een papje van 100 ml melk en bloem of maizena.
- Voeg dit langzaam toe aan de warme melk onder roeren.
- Kook zachtjes 2-3 minuten tot een dikke pudding ontstaat, blijf roeren.
- Haal van het vuur en roer het sinaasappelsap en gemberpoeder erdoor.
Samenstellen
- Laat de pudding 10 minuten afkoelen, roer af en toe.
- Giet op de opgesteven gelei in de schaaltjes.
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveren
Garneer met sinaasappelrasp of kaneel en serveer gekoeld. Lekker met een knapperig koekje voor extra textuur.