Soupe à l'oignon
Franse uiensoep, voor sommige mensen klinkt dit misschien niet zo appetijtelijk maar och wat is dit lekker.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Totale bereidingstijd: 90 min
Ingrediënten:
- 4 uien
- 50 g boter
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bloem
- 25 cl witte wijn
- 1 liter runderbouillon
- 6 sneetjes sandwichbrood
- 100 gram geraspte Comté of Gruyére
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Ovenbestendige soepkommen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de uien schoon en snij de uien in ringen. Doe de boter in de pan en bak de uien in zachtjes in 20 minuten gaar.
- Voeg de suiker en de bloem toe en bak het geheel nu nog eens 1 á 2 minuten totdat het mengsel goudbruin begint te worden. Blus af met de witte wijn en voeg de bouillon toe.
- Laat alles 1 uur met een deksel op de pan op laag vuur sudderen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Snijd het stokbrood en bak de sneetjes in 20 min droog en goudbruin. Doe de plakken in de soepkommen. Giet de soep over de broodjes zodra de kom vol is bestrooi je de broodjes met kaas.
- Zet deze nu 2 minuten onder de gril of totdat de kaas mooi goudbruin begint te worden.