Truite Aux Amandes
Forel met amandelen is een heerlijke klassieker. Dit simpele gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree en wat lekker peentjes met peterselie.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Koken: 15 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten:
- 4 forellen
- 60 gram geschaafde amandelen
- 1 citroen
- 3 eetlepels bloem
- 20 ml melk
- Scheutje olie
- 50 gram roomboter
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Controleer of de forellen schoon zijn en bestrooi ze met peper en zout.
- Doe de melk in een diep bord en doe de bloem op een platte schaal. Doop de forel in de melk en vervolgens in de bloem.
- Zet een pan op middelhoog vuur met een scheutje olie en de helft van de roomboter. Bak de vis aan elke kant ongeveer 6 á 7 minuten.
- Zodra de vis gaar is haal je deze uit de pan. Voeg vervolgens de resterende roomboter toe aan de pan en bak hier in 1 á 2 minuten de geschaafde amandelen.
- Zodra deze mooi begint te kleuren knijp je de citroen hierboven uit. Laat deze nog 20 seconden mee warmen. Verdeel nu de amandelen met samen met het vocht van de pan over de forel.