Cranberry saus

Cranberry saus

Cranberry saus kan niet ontbreken als je gaat voor een klassieke kerstmaaltijd. Dit is een simpele variant met sinaasappel.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 340 gram cranberries
  • 150 gram suiker
  • 100 ml water
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur zachter zodat het pruttelt. Roer even goed door zodat alle suiker oplost.
  2. Kook de cranberries 10 á 12 minuten totdat de cranberries openbarsten.
  3. Laat de cranberry saus nu afkoelen. Zodra de helemaal is afgekoeld kun je de saus afdekken.
  4. De saus kun je op kamertemperatuur eten.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.