Spaghetti alle vongole in bianco

Spaghetti alle vongole in bianco

Heerlijke schelpjes met pasta. Er bestaan twee versie van dit gerecht. De “in Bianco” wordt gemaakt met een scheut witte wijn. De “in Rosso” versie met tomaten en basilicum. Probeer de originele versies of maak eigen variaties. Dit gerecht is lekker met allerlei schelpen en variëren met kruiden of een beetje citroensap leidt tot heerlijke nieuwe creaties.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 1 kilo venusschelpen
  • 2 sjalotten
  • 2 knoflookteentjes
  • Bosje bladpeterselie
  • 100 ml witte wijn
  • 500 gram spaghetti
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voorbereiding:

  1. De venusschelpen kunnen zand bevatten. Hiervoor is het noodzakelijk dat ze goed worden gespoeld. Dit doe je in koud gezouten water. Herhaal deze stap 3 keer.
  2. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  3. Was de peterselie en hak deze fijn

Bereidingswijze:

  1. Zet een grote pan met gezouten water op en kook hier de pasta beetgaar in.
  2. Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hier de sjalotten en de knoflook in minuut in. Voeg vervolgens de schelpen toe en doe de deksel op de pan.
  3. Zodra de schelpjes open zijn blus je af met de witte wijn en laat deze dan nog kort 2 minuutjes meekoken.
  4. Voeg nu de peterselie toe en schep de pasta er voorzichtig door.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Eerst proeven, de schelpjes zijn al zout van zichzelf.
Terug naar blog