Bruschette al pomodoro

Bruschette al pomodoro

Bruschette is een lekkere manier om een maaltijd te beginnen maar ook heerlijk bij de borrel.

Ingrediënten:

  • Ciabatta
  • 6 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui
  • Scheutje extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Half bosje basilicum
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Was de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snij de tomaten in blokjes. Doe deze in een grote kom.
  2. Snipper de halve ui en voeg deze toe aan de kom.
  3. Hak de knoflookteentjes fijn en voeg deze toe aan de kom
  4. Was de basilicumblaadjes en snij deze fijn, voeg deze ook toe aan de kom.
  5. Voeg je een scheutje olijfolie en balsamicoazijn toe en meng alles goed. Breng je het op smaak met peper en zout.
  6. Zet de oven aan op 200 graden.
  7. Snij de ciabatta in mooie dunne plakken en leg deze op een bakplaat. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie en doe er vervolgens een klein beetje peper en zout over.
  8. Bak de broodjes in 10 minuten af totdat ze mooi goudbruin worden.
  9. Zodra je het tomatenmengsel op de broodjes doet moet je deze direct serveren anders worden de broodjes zacht.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.