Bruschette al pomodoro
Bruschette is een lekkere manier om een maaltijd te beginnen maar ook heerlijk bij de borrel.
Ingrediënten:
- Ciabatta
- 6 vleestomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode ui
- Scheutje extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Half bosje basilicum
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze:
- Was de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snij de tomaten in blokjes. Doe deze in een grote kom.
- Snipper de halve ui en voeg deze toe aan de kom.
- Hak de knoflookteentjes fijn en voeg deze toe aan de kom
- Was de basilicumblaadjes en snij deze fijn, voeg deze ook toe aan de kom.
- Voeg je een scheutje olijfolie en balsamicoazijn toe en meng alles goed. Breng je het op smaak met peper en zout.
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Snij de ciabatta in mooie dunne plakken en leg deze op een bakplaat. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie en doe er vervolgens een klein beetje peper en zout over.
- Bak de broodjes in 10 minuten af totdat ze mooi goudbruin worden.
- Zodra je het tomatenmengsel op de broodjes doet moet je deze direct serveren anders worden de broodjes zacht.