Insalata tricolore

Insalata Tricolore

De Insalata Tricolore weerspiegelt de levendige kleuren van de Italiaanse vlag, waarin de smaken van avocado, tomaat en mozzarella harmonieus samenkomen. Dit voegt een prachtige en smaakvolle dimensie toe aan elke maaltijd.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:

  1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil de helften. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  2. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.
  3. Was de basilicumblaadjes en dep ze droog.

Bereidingswijze:

  1. Schik de plakjes avocado, tomaat en mozzarella op een serveerschaal in lagen of naar wens.
  2. Verdeel de verse basilicumblaadjes gelijkmatig over de schotel.
  3. Meng in een kom de extra vierge olijfolie en balsamicoazijn tot een dressing.
  4. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  5. Giet de dressing voorzichtig over de salade vlak voor het serveren.
  6. Serveer de Insalata Tricolore als een verfrissende en kleurrijke aanvulling op elke maaltijd.

Terug naar blog
  • Salade Belle Hortense

    Salade Belle Hortense

    Een heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.

    Bekijk recept 
  • Insalata di Patate

    Insalata di Patate

    Recept voor Insalata di Patate, een klassieke Italiaanse aardappelsalade. Het is een heerlijke bijgerecht voor diverse maaltijden.

    Bekijk recept 
  • Salade des Lords

    Salade des Lords

    Een klassieke lichte sinaasappel salade met crème fraîche en noten, ideaal voor als het buiten warm is.

    Bekijk recept 
  • Waldorf salade

    Dit is een van de oudste salades, gemaakt door Oscar Tschirky in 1896 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York.

    Bekijk recept 
  • Salade au chèvre chaud

    Salade au chèvre chaud

    Salade met gegrilde geitenkaas, een Franse klassieker. Deze salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als voorgerecht.

    Bekijk recept 
  • Hollandse hieuwe haringsalade

    De haringsalade is een klassieker in de Nederlandse keuken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

    Bekijk recept