
Calabacitas con Queso
Mexicaanse courgette met maïs en kaas. Een eenvoudig, traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken met gebakken courgette, maïs, tomaat, ui en gesmolten kaas. Heerlijk als bijgerecht, of met rijst of tortilla’s als lichte maaltijd.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten
- 150 gram maïs (vers of uit blik, uitgelekt)
- 50–75 gram geraspte kaas (liefst Oaxaca of anders jonge Goudse of mozzarella)
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje komijn
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding:
- Snijd de courgette in kleine blokjes.
- Snipper de ui.
- Hak de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in blokjes
- Rasp de kaas indien nog niet gedaan.
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de tomaat toe en laat even smoren tot het vocht grotendeels verdampt is.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak ca. 5–7 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de maïs toe, breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje komijn.
- Draai het vuur laag en strooi de kaas erover. Laat met deksel op de pan 1–2 minuten staan tot de kaas gesmolten is.
Serveertip:
Lekker als bijgerecht bij Mexicaanse rijst, gegrilde kip of in een warme tortilla met wat zure room en koriander.