Peperonata
Dit smaakvolle bijgerecht is afkomstig uit het zuidelijke Italië. Dit is een basisrecept dat op vele manieren kan worden gemaakt afhankelijk van het gerecht en het seizoen.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 3 paprika’s liefst in verschillende kleuren
- 2 tomaten
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Half bosje peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij deze in reepjes. Verwijder het binnenste vlees van de tomaten snij de tomaten in blokjes.
- Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Was de peterselie, knijp deze stevig en hak deze daarna zo goed mogelijk fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en laat deze goed warm worden. Doe eerst de uien in de pan en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Als de uien een beetje gekleurd zijn voeg je de paprika en toe en bakt het geheel nog 3 minuten door op hoog vuur. Blus nu af met de rode azijn.
- Zet nu het vuur laag en voeg de tomaten toe en laat alles nog 5 – 8 minuten zachtjes sudderen. Voeg daarna de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout. Schep alles goed door elkaar en laat het geheel afkoelen.
- Dit bijgerecht is het lekkerst op kamertemperatuur.