Candied sweet potatoes
Lekker bijgerecht, de combinatie van kaneel, gember en mapple siroop is echt onweerstaanbaar.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 dl mapple siroop
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 á 2 cm verse gember
- 1 citroen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 120 gram roomboter
- Snufje nootmuskaat
- Zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de zoet aardappel, snij ze in plakken van ongeveer een 1 cm.
- Verdeel de plakjes in een platte ovenschovenschaal.
- Rasp ondertussen de gember en de citroen. De rest van de citroen heb je niet nodig.
- Meng de roomboter, citroen- en gemberrasp, bruine suiker kaneelpoeder in een kom goed door elkaar.
- Verdeel de boter over de schaal en besprenkel het geheel met de mapple siroop en breng op smaak met een beetje zout en een snufje nootmuskaat
- Bedek de ovenschaal met zilverfolie en zet de ovenschaal nu 30 minuten in de oven.
- Verwijder de folie en bak de Candied Sweet Potatoes nog eens 15 á 20 minuten totdat ze mooi gaar zijn.