Runderworst met zoete aardappel

Runderworst met zoete aardappel

Deze ovenschotel met runderworst en zoete aardappel is net koek- en speculaaskruiden een heerlijke maaltijd voor de herfst.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 45 min
Totale bereiding: 60 min

Ingrediënten:

  • 4 runderworsten
  • 2 á 3 grote zoete aardappelen
  • 150 gram roomboter
  • 1 bol knoflook
  • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de roomboter uit de koelkast.
  2. Doe een klein klompje van de roomboter in de pan en bak hier de runderworsten in aan totdat mooi bruin zijn. Doe ze vervolgens in een grote ovenschaal.
  3. Verwijder de schil van de zoete aardappelen en snij ze in grove stukken. Verdeel over de ovenschaal.
  4. Snij de top van de knoflookbol af en deze in het geheel in het midden van de ovenschaal
  5. Doe de rest van de roomboter in een kom. Doe hierbij de koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder en peper en zout. Kneed totdat je een mooie kruidenboter hebt. Verdeel de kruidenboter over de ovenschaal
  6. Snij de rozemarijntakken in grove stukken en verdeel deze over de ovenschaal
  7. Zet het geheel nu 45 minuten in de oven.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.