Runderworst met zoete aardappel
Deze ovenschotel met runderworst en zoete aardappel is net koek- en speculaaskruiden een heerlijke maaltijd voor de herfst.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 45 min
Totale bereiding: 60 min
Ingrediënten:
- 4 runderworsten
- 2 á 3 grote zoete aardappelen
- 150 gram roomboter
- 1 bol knoflook
- 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de roomboter uit de koelkast.
- Doe een klein klompje van de roomboter in de pan en bak hier de runderworsten in aan totdat mooi bruin zijn. Doe ze vervolgens in een grote ovenschaal.
- Verwijder de schil van de zoete aardappelen en snij ze in grove stukken. Verdeel over de ovenschaal.
- Snij de top van de knoflookbol af en deze in het geheel in het midden van de ovenschaal
- Doe de rest van de roomboter in een kom. Doe hierbij de koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder en peper en zout. Kneed totdat je een mooie kruidenboter hebt. Verdeel de kruidenboter over de ovenschaal
- Snij de rozemarijntakken in grove stukken en verdeel deze over de ovenschaal
- Zet het geheel nu 45 minuten in de oven.