Stifado
Deze Griekse stoofschotel wordt op verschillende ingrediënten gemaakt variërend per regio. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.
Recept Stifado
Aantal personen: 4 – 6
Bereiding: 30 min
Kooktijd: 2 uur
Totale bereiding: 2,5 uur
Ingrediënten:
- 1 konijn
- 1 kg sjalotten
- Olijfolie
- 50 gram bloem
- 70 gram tomatenpuree
- 500 gram passata of ontvelde tomaten uit blik
- 150 ml rode wijn
- 200 ml wildfond
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 1 eetlepel korianderzaadjes
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- Bosje peterselie
- 2 takjes rozemarijn
- zout en peper
Hoe maak je stifado?
Voorbereiding:
- Snij het konijn een grove stukken, en bestrooi met peper en zout. Haal de stukken konijn door de bloem.
- Pel de sjalotten.
- Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
- Maal de korianderzaadjes en komijnzaadjes fijn in een vijzel.
Bereiding:
- Zet een pan op met wat olijfolie en bak hier de stukken konijn in aan totdat aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Zet de pan van het vuur en haal het konijn uit de pan.
- Zet dezelfde pan, zonder schoon te maken weer op met weer een scheutje olijfolie. Bak hier de sjalotten in totdat deze mooi goudbruin worden. Voeg de passata en de knoflook toe en laat deze ook nog even 2 minuten meebakken.
- Vervolgens voeg je de komijnzaadjes, korianderzaadjes, laurier, rozemarijn en de tomatenpuree toe. Bak dit alles al roerend 2 á 3 minuten.
- Blus nu af met de wijn en voeg de tomatenpuree, balsamicoazijn en honing toe.
- Doe het konijn terug in de pan. Zet het vuur nu laag zodat het nog lekker pruttelt. Roer af en toe een beetjes door en laat dit 1,5 tot 2 uur opstaan.
- Verwijder voor het serveren de laurierbladeren. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de schotel voordat je deze serveert.