Keftedes

Keftedes

Keftedes oftewel, Griekse gehaktballetjes, zijn een ideaal meze gerecht en smaakt heerlijk met een beetje tzatziki.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Opstijven in koelkast: 60 min
Bereiding: 10 min

Ingrediënten:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse groene munt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels bloem
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snipper deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  2. Was de peterselie en de munt en hak deze fijn.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie in een grote kom en kneed het geheel goed door elkaar.
  4. Draai mooie balletjes van het gehakt ter grootte van ongeveer 4 cm. Laat ze vervolgens 60 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Haal de balletjes uit de koelkast en rol ze in de bloem. Schud de overige bloem van de balletjes.
  6. Doe wat olijfolie in een pan en bak de balletjes in een minuut of 10 gaar.
Terug naar blog