Keftedes
Keftedes oftewel, Griekse gehaktballetjes, zijn een ideaal meze gerecht en smaakt heerlijk met een beetje tzatziki.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Opstijven in koelkast: 60 min
Bereiding: 10 min
Ingrediënten:
- 500 gram half om half gehakt
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels verse groene munt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- Peper en zout
- 3 eetlepels bloem
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Pel de ui en snipper deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Was de peterselie en de munt en hak deze fijn.
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie in een grote kom en kneed het geheel goed door elkaar.
- Draai mooie balletjes van het gehakt ter grootte van ongeveer 4 cm. Laat ze vervolgens 60 minuten opstijven in de koelkast.
- Haal de balletjes uit de koelkast en rol ze in de bloem. Schud de overige bloem van de balletjes.
- Doe wat olijfolie in een pan en bak de balletjes in een minuut of 10 gaar.