Mayi Shang Shu
Dit traditionele gerecht uit de Han regio betekend Mieren in de Boom. Het wortelgehakt blijft kleven aan de glasnoedels vandaar de naam.
Ingrediënten:
- 300 gram gehakt
- 200 gram glasnoedels
- 1/2 groene paprika
- 150 gram wortel
- Halfbosje (chinese) bieslook
- 2 eetlepels Doubanjiang (gefermenteerde chili bonen pasta)
- 3 eetlepel Sesamolie
- 4 cm gember
- 1 eetlepel bruine suiker
Voorbereiding:
- Snij de paprika en de wortels in kleine blokjes
- Snij de bieslook in mooie dunnen ringen
- Rasp de gember fijn
Bereidingswijze:
- Week de glasnoedels 5 á 10 minuten in warm water
- Doe de sesamolie in de wok en roerbak hierin de Doubanjiang op laag vuur 3 tot 4 minuten
- Voeg nu de het gehakt toe en rul deze 2 minuten.
- Voeg nu de bruine suiker, gember, paprika en bieslook toe.
- Doe een klein scheutje water in de pan en voeg daarna de glasnoedels toe.
- Roerbak alles totdat het wat is opgelost.