
Mayi Shang Shu
Dit traditionele gerecht uit de Han-regio betekent letterlijk "Mieren in de Boom", een verwijzing naar het gehakt dat aan de glasnoedels blijft kleven. Een smaakvolle en pittige klassieker.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram gehakt
- 200 gram glasnoedels
- 1/2 groene paprika
- 150 gram wortel
- 1/2 bosje Chinese bieslook
- 2 eetlepels Doubanjiang (gefermenteerde chili bonen pasta)
- 3 eetlepels sesamolie
- 4 cm verse gember
- 1 eetlepel bruine suiker
Voorbereiding
- Snijd de paprika en wortels in kleine blokjes.
- Snijd de bieslook in dunne ringen.
- Rasp de gember fijn.
Bereiding
- Week de glasnoedels 5 tot 10 minuten in warm water.
- Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de Doubanjiang op laag vuur voor 3 à 4 minuten.
- Voeg het gehakt toe en rul het 2 minuten.
- Voeg de bruine suiker, gember, paprika en bieslook toe.
- Voeg een klein scheutje water toe, gevolgd door de geweekte glasnoedels.
- Roerbak alles totdat de smaken goed zijn opgenomen en de saus iets is ingekookt.