Afbeelding van Mayi Shang Shu

Mayi Shang Shu

Dit traditionele gerecht uit de Han-regio betekent letterlijk "Mieren in de Boom", een verwijzing naar het gehakt dat aan de glasnoedels blijft kleven. Een smaakvolle en pittige klassieker.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram glasnoedels
  • 1/2 groene paprika
  • 150 gram wortel
  • 1/2 bosje Chinese bieslook
  • 2 eetlepels Doubanjiang (gefermenteerde chili bonen pasta)
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 4 cm verse gember
  • 1 eetlepel bruine suiker

Voorbereiding

  • Snijd de paprika en wortels in kleine blokjes.
  • Snijd de bieslook in dunne ringen.
  • Rasp de gember fijn.

Bereiding

  1. Week de glasnoedels 5 tot 10 minuten in warm water.
  2. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de Doubanjiang op laag vuur voor 3 à 4 minuten.
  3. Voeg het gehakt toe en rul het 2 minuten.
  4. Voeg de bruine suiker, gember, paprika en bieslook toe.
  5. Voeg een klein scheutje water toe, gevolgd door de geweekte glasnoedels.
  6. Roerbak alles totdat de smaken goed zijn opgenomen en de saus iets is ingekookt.
Terug naar blog
  • Choafan

    Chǎofàn

    Chinese gebakken rijst is wereldwijd geliefd, met talloze regionale varianten. Dit eenvoudige gerecht is perfect om restjes rijst van de vorige dag op te maken.

    Bekijk recept