Afbeelding van Mayi Shang Shu

Mayi Shang Shu

Dit traditionele gerecht uit de Han regio betekend Mieren in de Boom. Het wortelgehakt blijft kleven aan de glasnoedels vandaar de naam.

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram glasnoedels
  • 1/2 groene paprika
  • 150 gram wortel
  • Halfbosje (chinese) bieslook
  • 2 eetlepels Doubanjiang (gefermenteerde chili bonen pasta)
  • 3 eetlepel Sesamolie
  • 4 cm gember
  • 1 eetlepel bruine suiker

Voorbereiding:

  1. Snij de paprika en de wortels in kleine blokjes
  2. Snij de bieslook in mooie dunnen ringen
  3. Rasp de gember fijn

Bereidingswijze:

  1. Week de glasnoedels 5 á 10 minuten in warm water
  2. Doe de sesamolie in de wok en roerbak hierin de Doubanjiang op laag vuur 3 tot 4 minuten
  3. Voeg nu de het gehakt toe en rul deze 2 minuten.
  4. Voeg nu de bruine suiker, gember, paprika en bieslook toe.
  5. Doe een klein scheutje water in de pan en voeg daarna de glasnoedels toe.
  6. Roerbak alles totdat het wat is opgelost.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.