Belgische keuken

Het enorme aantal restaurants met een Michelinster bewijst dat België houdt van lekker eten. Legendarisch zijn de bieren en de chocola maar België heeft nog veel meer te bieden. Paling in ’t groen, waterzooi en natuurlijk het nationale gerecht Moules-frites.

Regionale recepten in de omgeving van kuststreken bevatten veel mosselen en vis. Wild wordt er gegeten in de regio rondom de Ardennen. Dan is er ook nog eens een verschil tussen de Vlaamse- en de Waalse keuken. Dit maakt dat de Belgische keuken buitengewoon interessant is.

  • Stoemp met Prei en Venkel

    Dit eenvoudige recept is een heerlijk bijgerecht dat goed samengaat met verschillende vleesgerechten.

    Bekijk recept 
  • Toast Kannibaal

    Dit is lekker voorgerechtje of een perfect hapje bij de borrel. Goed vlees zorgt ervoor dat er kan niks misgaan met dit recept.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Witloof met hesp en aardappelpuree

    Witloof met hesp en aardappelpuree

    Bij deze heerlijke witlof ovenschotel wordt de gekookte witlof dikke gekookte ham gerold. Daarover komt dan een heerlijk kaassaus

    Bekijk recept