Stoemp met Prei en venkel

Stoemp met Prei en venkel

Dit eenvoudige en smakelijke recept voor stoemp met prei is een heerlijk bijgerecht dat goed samengaat met verschillende vleesgerechten.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 3 preien, alleen het witte en lichtgroene deel
  • 1 Venkel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 300 ml kopje melk
  • Verse tijmblaadjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • Zout en zwarte peper

Voorbereiding:

  1. Schil de aardappelen en verdeel in gelijke stukken
  2. Snij de prei over de lengte open en was deze heel goed totdat alle eventuele zand verwijderd is. Snij vervolgens de prei in ringen
  3. Verwijderd het hart van de venkel en snij deze fijn
  4. Pel de ui en snipper deze fijn
  5. Pel de knoflook en hak deze fijn

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen in een grote pan met licht gezouten water ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat ze even uitdampen.
  2. In een aparte pan, smelt de helft van de boter op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze glazig.
  3. Voeg de preiringen en de venkel toe aan de pan met ui en knoflook. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de gekookte aardappelen toe aan het prei, venken en uienmengsel. Stamp alles goed door elkaar met een aardappelstamper.
  5. Voeg mosterd, de overgebleven boter en melk toe aan de gestampte aardappelen en prei. Blijf stampen en roeren tot je een smeuïge textuur hebt bereikt.
  6. Breng de stoemp op smaak met zout en zwarte peper. Proef en pas de kruiden aan naar jouw smaak. Serveer de stoemp warm en garneer met verse tijmblaadjes.
    Terug naar blog

    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.