Franse hoofdgerecht

Elke regio in Frankrijk kent zijn eigen specialiteiten. Heerlijke zeevruchten vind je aan de westkust van Frankrijk. In het oosten machtige zuurkoolschotels, lekkere worsten en stukken spek. De Franse keuken heeft altijd een heerlijke verrassing voor je klaarstaan.

  • Tartiflette

    Dit heerlijke kaasgerecht komt uit de Haute-Savoie, de Franse Alpen. Een ideaal gerecht tijdens de koude donkere maanden.

    Bekijk recept 
  • Forel met amandelen

    Forel met amandelen is een echte klassieker. Dit gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Coq au vin

    Coq au vin

    Dit haantje kost een beetje werk en wat geduld maar dan heb je ook wat. Dit recept kan ook met kippedijen worden gemaakt.

    Bekijk recept 
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Entrecote bordelaise

    Entrecote bordelaise

    Entrecote in rode wijnsaus, de saus van de wijnhandelaar. De rode wijnsaus wordt verrijkt door het aanbaksel van de entrecote.

    Bekijk recept 

Opzoek naar meer gerechten uit de Franse keuken?