Cebolada

Cebolada

Deze snelle maar smaakvolle uiensaus is heerlijk bij een dun stukje vlees dat net van de barbecue komt.

Voorbereiding: 5 min
Totale bereiding: 20 min

Ingrediënten:

  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel piment
  • 50 ml water
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Zet een pan op met de olijfolie en fruit hierin de uien en de knoflook totdat deze een beetje beginnen te kleuren.
  2. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg daarna ook de rest van kruiden en het water toe.
  3. Roer het geheel nu goed door en laat het nog een minuutje of 5 lekker door pruttelen.
Terug naar blog