Cebolada
Deze snelle maar smaakvolle uiensaus is heerlijk bij een dun stukje vlees dat net van de barbecue komt.
Voorbereiding: 5 min
Totale bereiding: 20 min
Ingrediënten:
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel piment
- 50 ml water
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Zet een pan op met de olijfolie en fruit hierin de uien en de knoflook totdat deze een beetje beginnen te kleuren.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg daarna ook de rest van kruiden en het water toe.
- Roer het geheel nu goed door en laat het nog een minuutje of 5 lekker door pruttelen.