Bouyiourdi

Bouyiourdi

Bouyiourdi is een heerlijk Griekse ovenschotel. Ideaal als voor- of bijgerecht in een Mezedes, de Griekse variant van de Spaanse Tapas.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min
Oventijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 200 gram feta (blok)
  • 2 tomaten
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • Verse zwarte peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snij de halve rode ui in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in repen. Pel de knoflookteentjes en hak deze fijn.
  3. Doe wat olijfolie in een kleine ronde ovenschaal en leg daar het blok feta op.
  4. Leg de tomaat, de groene paprika en de ui over de feta. Verdeel vervolgens daarover de knoflook en de oregano.
  5. Zet het geheel nu 30 minuten in de oven.
Terug naar blog
  • Afbeelding van Melitzanosalata

    Melitzanosalata

    Melitzanosalata is een heerlijk aubergine salade uit de Griekse keuken. Dus ga je op de Griekse toer dan is dit een prima voorafje.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Tzatziki

    Tzatziki

    Als je Grieks Mezze gaat eten dan is dit een onmisbaar bijgerecht. Het past overigens ook prima bij een barbecue buffet.

    Bekijk recept 
  • Imam Bayıldı

    Gevulde Aubergine op Turkse wijze. Imam Bayıldı betekent letterlijk “de imam viel flauw”

    Bekijk recept