Croquetas de jamón
Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Extra lekker als deze vergezeld wordt van een koud biertje of een glas wijn.
Voorbereiding: 20 min
Opstijven in koelkast: 2,5 uur
Bereiden: 10 min
Ingrediënten:
Voor de kroketjes:
- 250 gram hamblokjes
- 500 ml volle melk
- 50 gram bloem
- Nootmuskaat
- Peper
- 1 ui
- Scheutje zonnebloemolie
Voor het paneren:
- 3 eieren
- Panneermeel
- Bloem
Voorbereiding:
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Klop de ei los en zet deze apart in een kom
- Doe wat paneermeel en bloem in aparte kommen
Bereiding:
- Zet een pan op het vuur en verwarm daarin een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de uitjes totdat ze een beetje beginnen te kleuren.
- Doe de bloem en nu bij en bak de bloem 4 minuten mee terwijl je blijft roeren
- Voeg nu de melk toe en blijf roeren totdat je een mooi glad mengsel krijgt
- Hierna kun je de hamblokjes toevoegen en breng je het geheel op smaak met nootmuskaat en peper.
- Giet het deeg over in een ovenschaal en laat deze nu 2 uur opstijven in de koelkast.
- Als de vulling goed is opgestijfd kun je de kroketjes maken met behulp van twee lepels of met je handen
- Haal de kroketjes nu eerst door het paneermeel, dan door het ei en vervolgens nog een keer door het paneermeel.
- Laat de kroketjes even 30 minuten opstijven in de koelkast voor gebruik.
- Je kunt de kroketjes frituren in de frituur of in een pan met hete olie. Op 180 graden anders nemen de kroketjes te veel olie op. Frituur tot ze mooi goudbruin zijn