Calamares fritos a la andaluza

Calamares fritos a la andaluza

Gefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje. Hier is een eenvoudig om het thuis te maken. Extra lekker met een beetje aioli.

Aantal porties: 4
Voorbereiding: 5 min
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 1 kilo inktvisringen
  • 120 gram bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels zout
  • Plantaardige olie, om te frituren
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de bloem, paprika en zout. Haal de inktvisringen door de bloem en schud ze goed af.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de inktvis in porties, af en toe draaiend, tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per portie.
  4. Leg de gefrituurde inktvis met een schuimspaan op een met keukenpapier beklede plaat om overtollige olie op te vangen.
  5. Snij de citroen in partjes. Serveer de gefrituurde inktvis warm met partjes citroen ernaast.

Terug naar blog
  • Croquetas de jamón

    Croquetas de jamón

    Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Extra lekker als deze vergezeld wordt van een koud biertje of een glas wijn.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Pimientos de Padrón

    Pimientos de Padrón

    Deze groene pepertjes worden niet zo heet gegeten als het lijkt. De pepertjes zijn niet erg pittig maar wel erg smakelijk.

    Bekijk recept 
  • Calamares alla romana

    Calamares alla romana

    Inktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten, meestal als voorgerecht of als een tapas.

    Bekijk recept 
  • Calamari Ripieni alla Siciliana

    Een klassiek Siciliaans gerecht. Kleine inktvisjes worden gevuld met knoflook, kruiden en pijnboompitten.

    Bekijk recept 
  • Bouyiourdi

    Bouyiourdi

    Bouyiourdi is een heerlijk Griekse ovenschotel. Ideaal als voor- of bijgerecht in een Mezedes.

    Bekijk recept