Citroenkip met honing
De lekkere marinade van dit recept zorgt ervoor dat de kip niet droog wordt. De honing zorgt voor mooie en lekkere grilstrepen.
Aantal personen: 4
Marineren: 30 min
Bereiden: 20 min
Ingrediënten:
- 4x kippendijfilet
- 1 citroen
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- Peper en zout
Voorbereiding:
- Knijp de citroen uit in schaal die net groot genoeg is voor de kip. Doe daarbij de honing. Roer alles goed door zodat de honing is opgelost.
- Bestrooi de kippendijfilets met de gedroogde oregano, peper en zout.
- Doe nu alles in de schaal en zorg ervoor dat alle kip onder staat door erop te drukken.
- Laat dit nu minimaal 30 min rusten. Als het langer dan een half uur duurt voordat je gaat barbecueën kun de schaal in de koelkast zetten.
Bereiding:
- Zet de barbecue hoog op en zorg dat deze goed heet is.
- Leg de kip op de barbecue, doe dit met een tang want de marinade zorgt voor vuur!
- Draai naar 1 minuut en giet de overgebleven over de kip en sluit de deksel.
- Na 1 minuut het vuur laag zetten de kip naar boven doen. Wacht nu nog 3 minuten en de kip is klaar!