Citroenkip met honing

Citroenkip met honing

De lekkere marinade van dit recept zorgt ervoor dat de kip niet droog wordt. De honing zorgt voor mooie en lekkere grilstrepen.

Aantal personen: 4
Marineren: 30 min
Bereiden: 20 min

Ingrediënten:

  • 4x kippendijfilet
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  1. Knijp de citroen uit in schaal die net groot genoeg is voor de kip. Doe daarbij de honing. Roer alles goed door zodat de honing is opgelost.
  2. Bestrooi de kippendijfilets met de gedroogde oregano, peper en zout.
  3. Doe nu alles in de schaal en zorg ervoor dat alle kip onder staat door erop te drukken.
  4. Laat dit nu minimaal 30 min rusten. Als het langer dan een half uur duurt voordat je gaat barbecueën kun de schaal in de koelkast zetten.

Bereiding:

  1. Zet de barbecue hoog op en zorg dat deze goed heet is.
  2. Leg de kip op de barbecue, doe dit met een tang want de marinade zorgt voor vuur!
  3. Draai naar 1 minuut en giet de overgebleven over de kip en sluit de deksel.
  4. Na 1 minuut het vuur laag zetten de kip naar boven doen. Wacht nu nog 3 minuten en de kip is klaar!
Terug naar blog