Souvláki kotópoulo
Het woord souvlaki staat simpelweg voor “vlees op spies”. In Griekenland zijn ze er gek op en hebben ze variaties met lam, rund en kip. Maak dit gerecht samen met een beetje tzatziki, een beetje sla en je maaltijd is af.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Marineren: 90 min
Bereiding: 15 min
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 1 citroen
- 2 eetlepels verse munt
- 2 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Rasp de citroen en knijp vervolgens de citroen uit. Doe het sap en de rasp in een grote kom. Voeg hierbij de olijfolie. Voeg ook de gedroogde oregano, en de gemalen komijn toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en meng het geheel goed.
- Pel de knoflookteentjes en hak deze goed fijn. Was de munt en snij de blaadjes fijn. Voeg ze vervolgens toe aan de kom.
- Snij de kipfilet in mooie blokjes van ongeveer een centimeter of 4. Voeg ze bij de marinade, meng alles goed door elkaar. Bedek de schaal en deze nu minimaal 90 min in de koelkast.
- Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast. Verdeel de stukjes vlees aan de spiesen.
- Het beste resultaat krijg je als je de stokjes op de barbecue klaar maakt.