Kalkoenfilet in Citroen-dille marinade

Kalkoenfilet in Citroen-dille marinade

Deze kalkoenfilet is heerlijk fris en kruidig dankzij een mediterrane marinade van citroen, knoflook en verse dille. Perfect voor op de barbecue tijdens zomerse dagen, maar ook eenvoudig in de grillpan te bereiden.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten + marineren
Bereiding: 12 minuten
Totale bereiding: ca. 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g kalkoenfilet
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • Enkele takjes verse dille
  • Zout en versgemalen peper

Voorbereiding

  • Pluk de blaadjes van de dille en snijd fijn.
  • Pel de knoflook en hak deze fijn.

Bereiding

  1. Pers het sap van de citroen in een kom en meng met olijfolie, knoflook, honing, dille, zout en peper.
  2. Snijd de kalkoenfilet eventueel in 2–3 plakken van gelijke dikte.
  3. Leg de kalkoen in een schaal en giet de marinade erover. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (liefst 2–3 uur).
  4. Haal het vlees 15 minuten voor bereiding uit de koelkast.
  5. Verhit de barbecue tot middelhoge temperatuur.
  6. Grill de kalkoen 5–6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Draai slechts één keer voor mooie grillstrepen.
Terug naar blog
  • Pittige kalkoen spies met harissa en komijn

    Deze kruidige kalkoenspiesen zijn een smaakvolle combinatie van Noord-Afrikaanse harissa, geroosterde specerijen en een vleugje honing.

    Bekijk recept 
  • Costolette di Maiale al Rosmarino

    Costolette di Maiale al Rosmarino

    Deze gegrilde varkenskoteletten zijn doordrenkt met de heerlijke smaak van rozemarijn en knoflook.

    Bekijk recept 
  • Souvláki kotópoulo

    Souvláki kotópoulo

    Het woord souvlaki staat simpelweg voor “vlees op spies”. Maak dit gerecht samen met een beetje tzatziki, een beetje sla en klaar!

    Bekijk recept 
  • Courgette & chorizo spiesen

    Courgette & chorizo spiesen

    Deze eenvoudige maar smaakvolle spiesen combineren de zachte frisheid van courgette met de kruidige, rokerige rijkdom van chorizo. Perfect voor op de barbecue.

    Bekijk recept