
Kalkoenfilet in Citroen-dille marinade
Deze kalkoenfilet is heerlijk fris en kruidig dankzij een mediterrane marinade van citroen, knoflook en verse dille. Perfect voor op de barbecue tijdens zomerse dagen, maar ook eenvoudig in de grillpan te bereiden.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten + marineren
Bereiding: 12 minuten
Totale bereiding: ca. 1 uur en 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 g kalkoenfilet
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel honing
- Enkele takjes verse dille
- Zout en versgemalen peper
Voorbereiding
- Pluk de blaadjes van de dille en snijd fijn.
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
Bereiding
- Pers het sap van de citroen in een kom en meng met olijfolie, knoflook, honing, dille, zout en peper.
- Snijd de kalkoenfilet eventueel in 2–3 plakken van gelijke dikte.
- Leg de kalkoen in een schaal en giet de marinade erover. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (liefst 2–3 uur).
- Haal het vlees 15 minuten voor bereiding uit de koelkast.
- Verhit de barbecue tot middelhoge temperatuur.
- Grill de kalkoen 5–6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Draai slechts één keer voor mooie grillstrepen.