Pulpo a la gallega

Pulpo a la gallega

Octopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.

Ingrediënten:

  • 1 octopus (ongeveer 2-3 pond)
  • 1 ui
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • Scheutjes extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels zoete paprika
  • Grof zeezout

Bereidingswijze:

  1. Maak de octopus schoon, verwijder kop, snavel en ingewanden en spoel de octopus goed af onder koud stromend water.
  2. Vul een grote pan met voldoende water om de octopus onder te laten staan en voeg de ui, laurierblaadjes, knoflook en zout toe. Breng het water aan de kook en voeg dan voorzichtig de octopus toe.
  3. Zet het vuur laag en laat de octopus ongeveer 45 minuten tot een uur sudderen, of tot de octopus gaar is als je er met een vork in prikt.
  4. Haal de octopus uit de pan en laat hem een paar minuten afkoelen.
  5. Snijd de octopus in kleine hapklare stukjes
  6. Schik de stukjes octopus op een schaal
  7. Sprenkel de extra vierge olijfolie over de octopus.
  8. Strooi de zoete paprika en grof zeezout over de octopus.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.