Gember pruimen chutney

Gember pruimen chutney

Deze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen. Perfect als aanvulling op kaasplanken, gegrild vlees of als smaakmaker bij curry's.

Ingrediënten:

  • 500 gram rijpe pruimen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 200 gram bruine suiker
  • 120 ml appelazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Snufje zout
  • Snufje rode pepervlokken (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Was en ontpit de pruimen en snij ze doormidden
  2. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn
  3. Rasp de gember fijn

Bereidingswijze:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak tot de ui zacht en glazig is.
  2. Voeg de pruimen, bruine suiker, appelazijn, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, gemalen koriander, zout en rode pepervlokken toe.
  3. Laat het geheel sudderen op laag vuur, af en toe roerend, tot de pruimen zacht zijn en de chutney dikker wordt.
  4. Proef en pas de zoetheid en kruidigheid aan naar jouw voorkeur door suiker of specerijen toe te voegen.
  5. Laat de chutney afkoelen en bewaar het in gesteriliseerde potten.
Terug naar blog
  • Kiwi jam

    Kiwi jam

    Simpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.

    Bekijk recept 
  • Pittige Pruimenchutney

    Pittige Pruimenchutney

    Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Kersenjam met vanille

    Kersenjam met vanille

    Kersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.

    Bekijk recept