Kersenjam met vanille

Kersenjam met vanille

Kersenjam is heerlijk op een toastje, in de yoghurt of bij kaas. Makkelijk zelf te maken, zeker als de kersen in het seizoen zijn.

Opbrengst: 4 potjes jam
Kooktijd: 10 minuten
Rusttijd: 6 uur

Ingrediënten

  • 1 kilo kersen
  • 1 citroen
  • 1000 gram geleisuiker
  • 1 vanillestokje

Benodigdheden

  • Jamglazen
  • Kersenontpitter (optioneel)

Bereiding

  1. Was de kersen grondig.
  2. Ontpit de kersen met een kersenontpitter of een stokje.
  3. Doe de kersen samen met de geleisuiker in een kom en laat dit 6 uur staan.
  4. Kook de jamglazen uit en laat ze goed drogen.
  5. Knijp het sap uit de citroen en snijd het vanillestokje open.
  6. Doe het citroensap, het vanillestokje en de kersen in een pan. Breng al roerend aan de kook.
  7. Kook de jam 4 minuten stevig door.
  8. Verdeel de hete jam over de schone potten, sluit ze goed af en zet ze 10 minuten op de kop. Laat daarna afkoelen.
Terug naar blog
  • Kiwi jam

    Kiwi jam

    Simpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.

    Bekijk recept 
  • Gember pruimen chutney

    Gember pruimen chutney

    Deze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.

    Bekijk recept 
  • Pittige Pruimenchutney

    Pittige Pruimenchutney

    Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

    Bekijk recept