Kiwi jam

Kiwi jam

Simpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.

Ingrediënten:

  • 500 gram kiwi’s zonder schil
  • 350 gram suiker
  • Sap van halve citroen

Bereidingswijze:

  1. Snij de kiwi in kleine stukjes en doe deze samen met het citroensap samen in een pannetjes. Kook de kiwi langzaam helemaal zacht.
  2. Voeg nu de suiker toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten door borrelen totdat de suiker is opgelost.
  3. Laat het geheel nu een beetje afkoelen en verdeel het daarna over de potjes. Draai de deksel erop en zet ze daarna op de kop en laat ze helemaal afkoelen. Nu zijn ze klaar voor de voorraadkast.
Terug naar blog
  • Kersenjam met vanille

    Kersenjam met vanille

    Kersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.

    Bekijk recept 
  • Gember pruimen chutney

    Gember pruimen chutney

    Deze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.

    Bekijk recept 
  • Pittige Pruimenchutney

    Pittige Pruimenchutney

    Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

    Bekijk recept