
Geräucherte Forelle mit Meerrettichsahne
Een klassiek Duits voorgerecht met Beierse roots: gerookte forel met frisse mierikswortelroom. Simpel, elegant en ideaal met donker brood of aardappeltjes.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 0 minuten
Totale bereiding: 10 minuten
Ingrediënten
- 200 g gerookte forelfilets
- 100 ml zure room
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (vers of uit een potje)
- 1 citroen
- 1 theelepel fijne mosterd
- Zout en peper
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie
- Optioneel: plakjes appel of komkommer
Voorbereiding
- Controleer of de forelfilets graatvrij zijn en verdeel in porties.
- Rasp de mierikswortel indien nodig.
- Snijd appel of komkommer in dunne plakjes en besprenkel met citroensap.
Bereidingswijze
- Roer de zure room los in een kom en meng met mierikswortel, mosterd, citroensap, zout en peper.
- Proef en pas de smaak aan naar wens.
- Schik de forel op een bord of schaal, eventueel met appel- of komkommerplakjes.
- Serveer de mierikswortelroom ernaast of erover en garneer met bieslook of peterselie.
Serveertip
Heerlijk met donkerbruin zuurdesembrood of roggebrood en ingemaakte rode uitjes. Serveer goed gekoeld.