Geräucherte Forelle mit Meerrettichsahne

Geräucherte Forelle mit Meerrettichsahne

Een klassiek Duits voorgerecht met Beierse roots: gerookte forel met frisse mierikswortelroom. Simpel, elegant en ideaal met donker brood of aardappeltjes.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 0 minuten
Totale bereiding: 10 minuten

Ingrediënten

  • 200 g gerookte forelfilets
  • 100 ml zure room
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (vers of uit een potje)
  • 1 citroen
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie
  • Optioneel: plakjes appel of komkommer

Voorbereiding

  1. Controleer of de forelfilets graatvrij zijn en verdeel in porties.
  2. Rasp de mierikswortel indien nodig.
  3. Snijd appel of komkommer in dunne plakjes en besprenkel met citroensap.

Bereidingswijze

  1. Roer de zure room los in een kom en meng met mierikswortel, mosterd, citroensap, zout en peper.
  2. Proef en pas de smaak aan naar wens.
  3. Schik de forel op een bord of schaal, eventueel met appel- of komkommerplakjes.
  4. Serveer de mierikswortelroom ernaast of erover en garneer met bieslook of peterselie.

Serveertip

Heerlijk met donkerbruin zuurdesembrood of roggebrood en ingemaakte rode uitjes. Serveer goed gekoeld.

Terug naar blog
  • Ingelegde rode uien

    Deze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.

    Bekijk recept 
  • Gerookte makreel met appeltje

    Gerookte makreel met appeltje

    Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.

    Bekijk recept 
  • Hollandse hieuwe haringsalade

    De haringsalade is een klassieker in de Nederlandse keuken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

    Bekijk recept