Gevulde eieren met tonijn
Het leuke van gevulde eieren is dat je er eindeloos mee kan variëren, deze versie is met tonijn dit kan ook met zalm of haring met tomatensaus.
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 200 gram tonijn uit blik
- Handje vol dille
- Takjes dille voor garneren
- 2 augurken
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de harde eieren, begin in koud water en zodra het water kookt nog 9 á 10 minuten. Laat ze goed schrikken in koud water zodat je de eieren makkelijk kan pellen.
- Verwijder de schil van de eieren en snij deze door de helft. Doe het eigeel in een aparte schaal.
- Laat het tonijn uitlekken doe deze in de schaal samen met de augurk, mosterd, crème fraîche en de dille.
- Maak alles fijn in een keukenmachine, breng op smaak met peper en zout.
- Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes.
- Garneer elk eitje met een takje dille