Het leuke van gevulde eieren is dat je er eindeloos mee kan variëren, deze versie is met tonijn dit kan ook met zalm of haring met tomatensaus.
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 200 gram tonijn uit blik
- Handje vol dille
- Takjes dille voor garneren
- 2 augurken
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de harde eieren, begin in koud water en zodra het water kookt nog 9 á 10 minuten. Laat ze goed schrikken in koud water zodat je de eieren makkelijk kan pellen.
- Verwijder de schil van de eieren en snij deze door de helft. Doe het eigeel in een aparte schaal.
- Laat het tonijn uitlekken doe deze in de schaal samen met de augurk, mosterd, crème fraîche en de dille.
- Maak alles fijn in een keukenmachine, breng op smaak met peper en zout.
- Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes.
- Garneer elk eitje met een takje dille