Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Eieren in een klein ovenschaaltje die au bain-marie worden warmgemaakt in de oven. Je kunt er allerlei lekkere varianten mee maken.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels kookroom
  • 4 eetlepels geraspte gruyère
  • 4 eetlepels ham blokjes
  • Boter voor insmeren
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • 4 kleine ovenschaaltjes
  • Ovenschaal waar schaaltjes in kunnen staan

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Giet heet wat in de ovenschaal, laat genoeg ruimte voor de ovenschaaltjes
  3. Boter de ovenschaaltjes in
  4. Verdeel de ham blokjes in de ovenschaaltjes
  5. Giet in elk ovenschaaltje de kookroom
  6. Breek een ei in elk ovenschaaltje zonder dat de eidooier breekt
  7. Breng op smaak met een beetje peper en zout
  8. Verdeel de kaas over het eiwit, probeer het eigeel te vermeiden
  9. Zet de ovenschaaltjes in de grote ovenschaal en zet het geheel in de oven
  10. De eieren zijn ongeveer in 10 á 12 minuten klaar. Het eidooier moet zacht blijven
    Terug naar blog
    • Jersey Breakfast

      Jersey Breakfast

      Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met de beroemde Taylor's Pork Roll, deze wordt in dit recept vervangen door grillworst.

      Bekijk recept 
    • Eggs Benedict

      Eggs Benedict

      Een echte klassieker en een heerlijk gerecht als ontbijt of brunch. Gepocheerde eieren op toast met heerlijke Hollandaise saus.

      Bekijk recept 
    • Gerookte makreel met appeltje

      Gerookte makreel met appeltje

      Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.

      Bekijk recept