Oeuf cocotte
Eieren in een klein ovenschaaltje die au bain-marie worden warmgemaakt in de oven. Je kunt er allerlei lekkere varianten mee maken.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 eetlepels kookroom
- 4 eetlepels geraspte gruyère
- 4 eetlepels ham blokjes
- Boter voor insmeren
- Peper en zout
Benodigdheden:
- 4 kleine ovenschaaltjes
- Ovenschaal waar schaaltjes in kunnen staan
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Giet heet wat in de ovenschaal, laat genoeg ruimte voor de ovenschaaltjes
- Boter de ovenschaaltjes in
- Verdeel de ham blokjes in de ovenschaaltjes
- Giet in elk ovenschaaltje de kookroom
- Breek een ei in elk ovenschaaltje zonder dat de eidooier breekt
- Breng op smaak met een beetje peper en zout
- Verdeel de kaas over het eiwit, probeer het eigeel te vermeiden
- Zet de ovenschaaltjes in de grote ovenschaal en zet het geheel in de oven
- De eieren zijn ongeveer in 10 á 12 minuten klaar. Het eidooier moet zacht blijven