Guacamole

Guacamole

Eigengemaakte guacamole is gezond en heerlijk fris. Zo simpel te maken ideaal voor bij de borrel en onmisbaar bij allerlei Mexicaanse gerechten.

Ingrediënten:

  • 4 avocado's
  • Half bosje koriander
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • Zeezout

Benodigdheden:

  • Pan
  • Kom met ijskoud water

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan water op en maak aan de onderkant van de tomaat een kruisje in het velletje. Zodra het water kookt doe je de tomaten hierin. Na ongeveer 45 seconden haal de tomaten eruit en doe je ze direct in de kom met ijswater.
  2. Nu kun je het velletje van de tomaten verwijderen. Verder vervolgens ook het vruchtvlees. Snij vervolgens de tomaat in blokjes.
  3. Snipper de ui in blokjes. Was de koriander, laat goed uitlekken en hak de koriander vervolgens fijn.
  4. Haal als laatste nu vruchtvlees van de avocado’s uit de schil. Doe deze in een kom en prak deze fijn met een vork.
  5. Knijp er direct het citroensap overheen en mix vervolgens goed met de overige ingrediënten. Breng het geheel op smaak met de zout.

Tip!
Wil je de guacamole niet direct gebruiken? Doe deze dan in een potje en doe daarop een dun laagje water. Dit voorkomt dat de guacamole zijn prachtige groene kleur verliest.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.