Bechamelsaus

Bechamelsaus

De Bechamelsaus, ook wel witte saus genoemd is een klassieke saus die zo gebruikt kan worden maar ook als basis voor vele andere sauzen dient.
Bereidingstijd: 40 min
Soort keuken: Frans
Moeilijkheid: Medium
 

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 80 gram bloem
  • 1 liter melk
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 klein laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Snufje zout
  • Halve ui gesnipperd

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Verhit de roux enige minuten zonder te kleuren. Laat de roux afkoelen.
  2. Breng de melk aan de kook en meng deze geleidelijk met de afgekoelde roux. Voeg de nootmuskaat, laurierblad, tijm en de ui toe. Laat de saus 30 minuten zachtjes doorkoken. Zo nodig meer melk toevoegen.
  3. Op smaak brengen met de zout en passeren (zeven) door een doek.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.