Zoet-zuur ingemaakte kerstomaatjes

Zoet-zuur ingemaakte kerstomaatjes

Deze ingelegde kerstomaatjes zijn heerlijk als bijgerecht, op een borrelplank of als smaakmaker in salades. De combinatie van azijn, specerijen en knoflook zorgt voor een frisse en kruidige smaak.

Aantal personen: 2 potjes van ca. 300 ml
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totale bereiding: 25 minuten + 1 week rijping

Ingrediënten

  • 500 g kerstomaatjes
  • 250 ml appelciderazijn
  • 250 ml water
  • 2 el suiker
  • 2 el zeezout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 laurierblaadjes

Voorbereiding

  • Steriliseer de inmaakpotjes en deksels door ze 10 minuten te koken of 15 minuten te verhitten in een oven op 120 °C.
  • Was de kerstomaatjes en prik elke tomaat eenmaal in met een tandenstoker of scherp mesje zodat de marinade goed intrekt.

Bereiding

  1. Breng de appelciderazijn, het water, de suiker en het zeezout aan de kook in een pan.
  2. Voeg de knoflook, peperkorrels, venkelzaad en laurierblaadjes toe.
  3. Laat het geheel 2 minuten zachtjes koken om de smaken te laten mengen.
  4. Verdeel de kerstomaatjes over de gesteriliseerde potjes.
  5. Giet de hete marinade over de tomaatjes tot ze volledig onder staan.
  6. Sluit de potjes direct goed af met de deksels.
  7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar de potjes op een koele, donkere plek.
  8. Laat minstens 1 week staan zodat de smaken goed intrekken.
Terug naar blog
  • Oma’s tomatensalade met zoetzure dressing

    Oma’s tomatensalade met zoetzure dressing

    Deze eenvoudige tomatensalade is een echt familierecept, zoals oma het vroeger maakte. Met rijpe tomaten en een klassieke zoetzure dressing is dit een heerlijk bijgerecht.

    Bekijk recept 
  • Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten

    Een heerlijk fris en hartig gerecht. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

    Bekijk recept 
  • Insalata Tricolore

    Insalata Tricolore

    De Insalata Tricolore weerspiegelt de kleuren van de Italiaanse vlag, waarin de smaken van avocado, tomaat en mozzarella samenkomen.

    Bekijk recept 
  • Ingelegde zoetzure Bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Wortels in honing en tijm

    Wortels in honing en tijm

    Deze ingelegde wortels in honing en tijm combineren een lichte zoetheid met de subtiele kruidige smaak van tijm

    Bekijk recept 
  • Ingelegde rode uien

    Deze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.

    Bekijk recept