Kabeljauw met groene asperges en venkel

Kabeljauw met groene asperges en venkel

Dit heerlijke vispakketje is makkelijk aan te passen met een andere vissoorten, groenten en kruiden.

Bereiding:10 min
Oventijd: 20 min
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 venkelknollen
  • 150 gram groene asperges
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Zeezout en zwarte peper
  • Olijfolie
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Controleer de vis op graatjes en verdeel de vis in 4 gelijke delen. Pak 4 bladen bakpapier en leg de vis daarop. Vouw de randen vast wat omhoog zodat de groenten en kruiden zo makkelijk in het pakketje blijft liggen.
  3. Snij de achterkantje van de groene asperges snij deze in drie of in vieren. Snij de venkel in fijne repen en bewaar de groene takjes voor het garneren. Hak de knoflook, snij de citroen in plakken en verdeel alles over de pakketjes.
  4. Leg in elk pakketjes een takje tijm en breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie en peper en zout. Vouw de pakketjes dicht en doe de pakketjes nu 20 minuten in de oven.
  5. Maak de pakketjes op het bord open en garneer de vis met de takjes venkelblad. En dan eten maar!
Terug naar blog