Kabeljauw met groene asperges en venkel

Kabeljauw met groene asperges en venkel

Een licht en fris mediterraan gerecht met sappige kabeljauw, groene asperges en venkel. Bereid in pakketjes voor maximale smaak en eenvoud. Perfect voor een gezonde avondmaaltijd.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 venkelknollen
  • 150 gram groene asperges
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Olijfolie
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Controleer de kabeljauwfilets op graatjes en snijd in 4 gelijke porties.
  • Snijd de achterkant van de asperges af en verdeel in 3 à 4 stukken.
  • Snijd de venkel in fijne reepjes. Bewaar het loof voor garnering.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de citroen in plakken.

Bereiding

  1. Leg elk stuk vis op een vel bakpapier. Vouw de randen licht omhoog.
  2. Verdeel de venkel, asperges, knoflook en citroenplakjes over de vispakketjes.
  3. Leg op elk pakketje een takje tijm en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  4. Vouw de pakketjes goed dicht en bak 20 minuten in de oven.
  5. Serveer in het bakpapier en garneer met het venkelloof.
Terug naar blog
  • Sardinhas assadas

    Sardinhas Assadas

    Sardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.

    Bekijk recept 
  • Recept Carapaus à Algarvia

    Carapaus à Algarvia

    Een traditioneel recept uit de Algarve, makreel op de grill geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen.

    Bekijk recept 
  • Gevulde courgette met tonijn en kappertjes

    Gevulde courgette met tonijn en kappertjes

    Deze Mediterraanse gevulde courgettes combineren de hartige smaak van tonijn met het frisse accent van kappertjes en citroen.

    Bekijk recept