
Kabeljauw met groene asperges en venkel
Een licht en fris mediterraan gerecht met sappige kabeljauw, groene asperges en venkel. Bereid in pakketjes voor maximale smaak en eenvoud. Perfect voor een gezonde avondmaaltijd.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 gram kabeljauwfilet
- 2 venkelknollen
- 150 gram groene asperges
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- Zeezout
- Zwarte peper
- Olijfolie
- Bakpapier
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Controleer de kabeljauwfilets op graatjes en snijd in 4 gelijke porties.
- Snijd de achterkant van de asperges af en verdeel in 3 à 4 stukken.
- Snijd de venkel in fijne reepjes. Bewaar het loof voor garnering.
- Hak de knoflook fijn en snijd de citroen in plakken.
Bereiding
- Leg elk stuk vis op een vel bakpapier. Vouw de randen licht omhoog.
- Verdeel de venkel, asperges, knoflook en citroenplakjes over de vispakketjes.
- Leg op elk pakketje een takje tijm en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- Vouw de pakketjes goed dicht en bak 20 minuten in de oven.
- Serveer in het bakpapier en garneer met het venkelloof.