
Carapaus à Algarvia
Een eenvoudig en traditioneel recept uit de Algarve, waarbij de makreel op de grill wordt bereid en geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Marineren: 20 min
Bereiden: 10 min
Ingrediënten:
- 4 verse makrelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 bosje verse koriander en/of peterselie
Voorbereiding:
- Maak de makreleen schoon, spoel ze onder koud water en dep ze droog.
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn
- Pers de citroen uit
- Was de koriander en/of peterselie en hak deze fijn
Bereidingswijze:
- Marineer de makreel met olijfolie, knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper. Laat 15-20 minuten intrekken.
- Grill de makreel op een hete barbecue of grillpan, 3-4 minuten per kant, tot de huid knapperig is.
- Serveer met citroensap en bestrooi met verse koriander of peterselie.
Lekker met: gekookte aardappelen, gegrilde groenten of een frisse tomatensalade.