Carapaus à Algarvia

Carapaus à Algarvia

Een eenvoudig en traditioneel recept uit de Algarve, waarbij de makreel op de grill wordt bereid en geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen. 

Aantal personen: 4 
Voorbereiding: 10 min 
Marineren: 20 min 
Bereiden: 10 min 

Ingrediënten:

  • 4 verse makrelen 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 2 teentjes knoflook 
  • Sap van 1 citroen 
  • Zout en zwarte peper naar smaak 
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • 1 theelepel oregano 
  • 1 bosje verse koriander en/of peterselie 

Voorbereiding: 

  1. Maak de makreleen schoon, spoel ze onder koud water en dep ze droog. 
  2. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn 
  3. Pers de citroen uit 
  4. Was de koriander en/of peterselie en hak deze fijn 

Bereidingswijze: 

  1. Marineer de makreel met olijfolie, knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper. Laat 15-20 minuten intrekken. 
  2. Grill de makreel op een hete barbecue of grillpan, 3-4 minuten per kant, tot de huid knapperig is. 
  3. Serveer met citroensap en bestrooi met verse koriander of peterselie. 

Lekker met: gekookte aardappelen, gegrilde groenten of een frisse tomatensalade. 

Terug naar blog
  • Gerookte makreel met appeltje

    Gerookte makreel met appeltje

    Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.

    Bekijk recept 
  • Sardinhas assadas

    Sardinhas Assadas

    Sardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.

    Bekijk recept 
  • Rougets à la Provençale

    Rougets à la Provençale

    Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.

    Bekijk recept