Sardinhas assadas

Sardinhas Assadas

Sardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht. Serveer de gegrilde Sardinhas Assadas met brood en eventueel een frisse salade. Elke regio in Portugal kan zijn eigen kleine variaties hebben, dus voel je vrij om te experimenteren met smaken en ingrediënten!

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Marineren: 15 min
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • Verse hele sardines, schoongemaakt
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  • 2 citroenen
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  2. Marineer de sardines met zeezout en olijfolie gedurende minstens 15 minuten.
  3. Snijd enkele plakjes brood (afhankelijk van het aantal sardines) en gril deze kort op de barbecue.
  4. Was de peterselie en hak deze fijn

Bereiding:

  1. Gril de sardines aan beide zijden tot ze gaar en knapperig zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  2. Haal de sardines van de barbecue en leg ze op het gegrilde brood.
  3. Sprenkel royaal olijfolie over de sardines en het brood.
  4. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf het over het gegrilde brood voor extra smaak.
  5. Besprenkel met verse citroensap
  6. Bestrooi met fijngehakte peterselie
Terug naar blog
  • Recept Carapaus à Algarvia

    Carapaus à Algarvia

    Een traditioneel recept uit de Algarve, makreel op de grill geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen.

    Bekijk recept 
  • Calamari Ripieni alla Siciliana

    Een klassiek Siciliaans gerecht. Kleine inktvisjes worden gevuld met knoflook, kruiden en pijnboompitten.

    Bekijk recept 
  • Spaghetti alle vongole in bianco

    Spaghetti alle vongole in bianco

    Heerlijke schelpjes met pasta. Er bestaan twee versie van dit gerecht. De “in Bianco” wordt gemaakt met een scheut witte wijn.

    Bekijk recept