
Pruimenchutney met rozijnen en walnoten
Deze rijke pruimenchutney combineert de zoetheid van rozijnen met de aardse crunch van walnoten. Heerlijk bij kaasplanken of warme gerechten.
Aantal personen: 4 potjes
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totale bereiding: 55 minuten
Ingrediënten
- 500 gram rijpe pruimen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram rozijnen
- 50 gram walnoten
- 200 gram kristalsuiker
- 120 ml appelazijn
- 1 theelepel gemalen kaneel
- Snufje gemalen nootmuskaat
- Snufje zout
Voorbereiding
- Was, ontpit en halveer de pruimen.
- Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.
- Hak de walnoten fijn.
Bereiding
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui zacht en glazig is.
- Voeg de pruimen, rozijnen, gehakte noten, suiker, appelazijn, kaneel, nootmuskaat en zout toe.
- Laat het geheel sudderen op laag vuur, af en toe roerend, tot de pruimen zacht zijn en de chutney indikt (ongeveer 40 minuten).
- Proef en pas indien gewenst de zoetheid of kruiden aan.
- Laat de chutney afkoelen en bewaar in gesteriliseerde potten.