Pruimenchutney met rozijnen en walnoten

Pruimenchutney met rozijnen en walnoten

Deze rijke pruimenchutney combineert de zoetheid van rozijnen met de aardse crunch van walnoten. Heerlijk bij kaasplanken of warme gerechten.

Aantal personen: 4 potjes
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totale bereiding: 55 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe pruimen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 ml appelazijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • Snufje zout

Voorbereiding

  • Was, ontpit en halveer de pruimen.
  • Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.
  • Hak de walnoten fijn.

Bereiding

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui zacht en glazig is.
  2. Voeg de pruimen, rozijnen, gehakte noten, suiker, appelazijn, kaneel, nootmuskaat en zout toe.
  3. Laat het geheel sudderen op laag vuur, af en toe roerend, tot de pruimen zacht zijn en de chutney indikt (ongeveer 40 minuten).
  4. Proef en pas indien gewenst de zoetheid of kruiden aan.
  5. Laat de chutney afkoelen en bewaar in gesteriliseerde potten.
Terug naar blog
  • Gember pruimen chutney

    Gember pruimen chutney

    Deze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.

    Bekijk recept 
  • Pittige Pruimenchutney

    Pittige Pruimenchutney

    Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Kruidige Rum-Pruimen

    Kruidige Rum-Pruimen

    Een klassieke winterlekkernij met diepe tonen van rijpe pruimen, verwarmende specerijen en rijke donkere rum.

    Bekijk recept 
  • Napoléon kersen op port

    Napoléon kersen op port

    Een elegante variant op de klassieke gekonfijte kersen, waarbij de lichte port, vanille en citroen de natuurlijke zoetheid van de Bigarreau Napoléon-kers versterken.

    Bekijk recept 
  • Rabarberchutney

    Ontdek rabarberchutney: een aromatische chutney van rabarber, ui en specerijen. Heerlijk bij kaas, vlees of curry!

    Bekijk recept 
  • Kiwi jam

    Kiwi jam

    Simpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.

    Bekijk recept