Ratatouille
Ratatouille is een Provençaalse klassieker zal door ieder Frans gezin een beetje anders worden gemaakt. Maar eén ding is zeker dit is een heerlijk voor- of bijgerecht.
Recept ratatouille
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 1 uur
Bereidingstijd: 20 min
Oventijd: 45 min
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes bonenkruid
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Hoe maak je een ratatouille?
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de aubergines in grove blokken en bestrooi ze met zout. Laat ze 15 minuten bedenkt onder het zout, en dep ze daarna droog met keukenpapier.
- Ontvel de tomaten door een kruisje op het kontje te maken met een mes en ze kort in kokend water onder te dompelen. Doe ze ongeveer na 30 seconden in een kom met ijswater. Nu kun je de tomaten ontvellen. Snij de tomaten daarna in partjes.
- Snij de courgette en de paprika in grove blokken. Maak de ui en de knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Bij de kruiden haal je de blaadjes van de takjes en hak deze grof.
Bereidingswijze:
- Doe in een pan de olijfolie. Zodra deze heet is fruit je hier kort de ui aan en voeg daarna de paprika toe. Bak deze nog eens 2 minuten mee om vervolgens de rest van de ingrediënten toe te voegen.
- Doe alles nu in de ovenschaal en laat doe deze nu 30 minuten in de oven.