
Terrine met paprika, aubergine en courgette
Deze kleurrijke terrine van geroosterde paprika, aubergine en courgette is fris, puur en perfect voor een zomerse lunch of als licht voorgerecht. De groentebouillon met gelatine zorgt voor een stevige structuur waardoor je mooie plakken kunt snijden.
Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten + 4 uur opstijven
Totale bereiding: 4 uur 45 minuten
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 grote aubergine
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 4 blaadjes gelatine (of 8 g poeder)
- 400 ml groentebouillon
- 3 el olijfolie
- 2 el verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Boter of olie om de vorm in te vetten
Voorbereiding
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Was en hak de peterselie fijn.
- Bekleed de cake- of terrinevorm met bakpapier of plasticfolie.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding
- Rooster de paprika’s in de oven, op de grill of barbecue tot de schil zwart blakert. Doe in een afgesloten zak of kom, laat afkoelen en verwijder de schil.
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van ca. 0,5 cm dik. Leg op een bakplaat, bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout en peper, en rooster 15–20 minuten tot zacht en licht gekleurd.
- Verwarm de groentebouillon met knoflook en peterselie.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water, knijp uit en los op in de warme bouillon. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Leg een laag paprika in de vorm, gevolgd door aubergine en courgette. Herhaal tot de groenten op zijn.
- Giet voorzichtig de bouillon met gelatine erover tot de groenten net onderstaan.
- Dek af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Stort de terrine op een plank en snijd in plakken met een scherp mes. Serveer koud met een groene salade.