Poireaux à la grecque
De simpelste gerechten kunnen verrassend lekker zijn. Deze prei op Griekse wijze is makkelijk te maken en een lekker licht begin van de maaltijd.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten:
- 4 preien
- 1 citroen
- 2 eieren
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel korianderzaad
- Peper en zout
- Olijfolie
Voorbereiding:
- Verwijder het bovenste gedeelte van de prei waar het groen in bladeren begint te veranderen. Dit heb je niet nodig.
- Snij de prei in en was onder de kraan het eventuele zand weg.
- Zet het de eieren in koud water op en kook deze hard, 8 minuten nadat het water kookt. Pel ze daarna en snij ze doormidden
- Rasp de citroen en knijp het sap in een kommetje
- Kneus het koriander zaad een beetje in een vijzel
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur en voeg de preien toe.
- Voeg daarna ook de komijn, korianderzaad, citroenrasp, en citroensap toe.
- Breng op smaak met een beetje peper en zout
- Kook op zeer laag vuur gedurende 10 tot 15 minuten.
- Serveer dit gerecht op kamertemperatuur samen met het gekookte ei