Salade met aarbeien, Iberico en frisse kruiden banner

Salade met aardbeien, Iberico en frisse kruiden

Deze kleurrijke salade combineert de zoetheid van aardbeien met de hartigheid van Iberico-kaas en een frisse kruidendressing. Perfect voor een zonnige lunch.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 5 min
Totale bereiding: 15 min

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram Iberico-kaas
  • 75 gram veldsla of rucola
  • 1 handje walnoten of pecannoten
  • paar takjes verse bieslook
  • paar takjes verse munt
  • paar takjes dille (vers of gedroogd)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • versgemalen zwarte peper

Voorbereiding

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten.
  • Rooster de noten in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Klop een dressing van balsamicoazijn, honing, olijfolie, kruiden, zout en peper.

Bereiding

  1. Verdeel de sla over vier borden of een grote schaal.
  2. Leg de aardbeien en Iberico-kaas er gelijkmatig overheen.
  3. Strooi de noten erover.
  4. Besprenkel alles met de kruidendressing en serveer direct, eventueel met knapperig brood.
Terug naar blog
  • Aardbeiensaus

    Aardbeiensaus

    Aardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.

    Bekijk recept 
  • Rettich salade met appel en yoghurt

    Rettich salade met appel en yoghurt

    Deze frisse en knapperige salade combineert de pittige smaak van rettich met zoete appel en romige yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Ensalada de Zanahoria con Naranja

    Deze wortelsalade met sinaasappel is een frisse en smaakvolle combinatie die perfect past bij een lichte lunch.

    Bekijk recept