
Salade met aardbeien, Iberico en frisse kruiden
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 5 min
Totale bereiding: 15 min
Ingrediënten
- 200 gram aardbeien
- 100 gram Iberico-kaas
- 75 gram veldsla of rucola
- 1 handje walnoten of pecannoten
- paar takjes verse bieslook
- paar takjes verse munt
- paar takjes dille (vers of gedroogd)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- versgemalen zwarte peper
Voorbereiding
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten.
- Rooster de noten in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn.
- Hak de verse kruiden fijn.
- Klop een dressing van balsamicoazijn, honing, olijfolie, kruiden, zout en peper.
Bereiding
- Verdeel de sla over vier borden of een grote schaal.
- Leg de aardbeien en Iberico-kaas er gelijkmatig overheen.
- Strooi de noten erover.
- Besprenkel alles met de kruidendressing en serveer direct, eventueel met knapperig brood.