Aardbeiensaus
Aardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 500 gram aardbeien
- 70 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
- Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snij de aardbeien doormidden.
- Doe de aardbeien samen met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng deze aan de kook op middelhoog vuur.
- Zodra het begint te bubbelen draai je het vuur laag. Laat de aardbeien nu lekker zacht worden in 15 á 20 minuten. Roer af en toe door.
- De saus is nu dik met grove stukken aardbei. Je kunt direct gebruiken maar je kun deze ook fijn maken met een blender of door een zeef halen.