Aardbeiensaus

Aardbeiensaus

Aardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 500 gram aardbeien
  • 70 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

  1. Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snij de aardbeien doormidden.
  2. Doe de aardbeien samen met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng deze aan de kook op middelhoog vuur.
  3. Zodra het begint te bubbelen draai je het vuur laag. Laat de aardbeien nu lekker zacht worden in 15 á 20 minuten. Roer af en toe door.
  4. De saus is nu dik met grove stukken aardbei. Je kunt direct gebruiken maar je kun deze ook fijn maken met een blender of door een zeef halen.
Terug naar blog