Rettich salade met appel en yoghurt

Rettich salade met appel en yoghurt

Deze frisse en knapperige salade combineert de pittige smaak van rettich met zoete appel en romige yoghurt. Perfect als bijgerecht of lichte lunch.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totale bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 150 gram rettich
  • 1 groene appel
  • Verse bieslook
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Rasp de rettich en de appel fijn.
  2. Snij de bieslook fijn.

Bereidingswijze

  1. Meng de geraspte rettich en appel in een kom.
  2. Klop de yoghurt, citroensap en honing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de dressing toe aan de rettich en appel en meng goed.
  4. Bestrooi met verse bieslook en serveer direct.
Terug naar blog
  • Monika cocktail met kip

    Monika-cocktail met kip

    Deze feestelijke salade met malse kip, romige cocktailsaus en zoete ananas was jarenlang niet weg te denken an bruiloften, buffetten en verjaardagen.

    Bekijk recept 
  • Witlofsalade met melisse

    Witlofsalade met melisse

    Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

    Bekijk recept 
  • Ensalada de Zanahoria con Naranja

    Deze wortelsalade met sinaasappel is een frisse en smaakvolle combinatie die perfect past bij een lichte lunch.

    Bekijk recept 
  • Pancar Salatası banner

    Pancar Salatası

    Een frisse, klassieke salade uit de Turkse keuken met gekookte bieten, romige yoghurt en knoflook.

    Bekijk recept 
  • Creamy cucumber salad

    Deze heerlijke komkommersalade is een makkelijk bijgerecht dat perfect past bij een zomerse maaltijd of bij de barbecue.

    Bekijk recept 
  • Peperonata

    Peperonata

    Smaakvolle bijgerecht afkomstig uit het zuidelijke Italië. Dit recept kan op meerdere worden gemaakt afhankelijk van het seizoen.

    Bekijk recept