Selderij

Selderij is een groente die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak. Deze veelzijdige groente behoort tot de schermbloemenfamilie en wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn culinaire mogelijkheden en gezondheidsvoordelen.

Gebruik in de keuken:
Selderij kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Het wordt vaak toegevoegd aan salades, soepen, stoofschotels en roerbakgerechten voor een knapperige textuur en een subtiele smaak. Selderijstengels kunnen ook worden gevuld met roomkaas, pindakaas of hummus voor een gezonde en smakelijke snack.

Zelf kweken:
Het kweken van selderij in je eigen groentetuin is mogelijk, maar het vereist wel wat geduld en zorg. Selderij gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond en heeft regelmatig water nodig om te groeien. Begin met het zaaien van selderijzaden in het vroege voorjaar of koop jonge zaailingen om te planten. Zorg ervoor dat je de planten regelmatig bemest en onkruid verwijdert. Oogst de selderij zodra de stengels groot en stevig zijn, meestal na 3-4 maanden.

Tips voor koken en bewaren:
Verse selderij moet stevige stengels hebben en frisgroen van kleur zijn. Bewaar selderij in de koelkast in een plastic zak en consumeer het binnen enkele dagen voor optimale versheid. Voor het bereiden, snijd de selderij in stengels of plakjes en was ze grondig onder koud water. Verwijder eventuele taaie vezels langs de buitenkant van de stengels voordat je ze gebruikt in je favoriete recepten.

 • Afbeelding Salade Cauchoise

  Salade Cauchoise

  Salade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij.

  Bekijk recept 
 • Spanakopitakia - Griekse preitaart

  Spanakopitakia

  Spanakopitakia is een overheerlijke preitaart uit Griekenland. Prei, fetakaas en filodeeg, wat kan hier nog mis aan gaan?

  Bekijk recept