Salade Cauchoise

Salade Cauchoise

Salade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij. Dit is een basisrecept, je kunt hier allerlei variaties mee maken.

Recept Salade Cauchoise

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 750 gram kleine aardappelen/ krieltjes
  • 3 bleekselderij stengels
  • 150 gram dikke plak gekookte ham
  • 100 gram kookroom
  • 2 eetlepels appelazijn van Normandië
  • Eetlepel kervel
  • Zout en peper

Hoe maak je Salade Cauchoise?

Bereidingswijze:

  1. Zet de aardappelen op met water een flinke snuif zout en kook deze gaar in 15 à 20 minuten. Spoel de aardappels hierna koud.
  2. Als je kleine krieltjes hebt kun je de schil gewoon laten zitten. Heb je een wat oudere hardere schil kun je deze beter even verwijderen. Snij de aardappel in mooie dunne plakjes.
  3. Was en schil de bleekselderij en verwijder het blad en zet deze apart. Snij de bleekselderij in mooie boogjes en doe deze in een kom met de aardappelen
  4. Snij de dikke plak gerookte ham in blokjes en voeg deze toe aan de kom.
  5. Klop in een kom kookroom met twee eetlepels appelazijn door elkaar en giet dit bij de rest van de producten. Hussel nu alles voorzichtig door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Snij de kervel fijn, verdeel de salade over de borden of kommen en garneer met de bleekselderijbladeren en de kervel.
Terug naar blog
  • Salade au chèvre chaud

    Salade au chèvre chaud

    Salade met gegrilde geitenkaas, een Franse klassieker. Deze salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als voorgerecht.

    Bekijk recept 
  • Salade des Lords

    Salade des Lords

    Een klassieke lichte sinaasappel salade met crème fraîche en noten, ideaal voor als het buiten warm is.

    Bekijk recept 
  • Salade Belle Hortense

    Salade Belle Hortense

    Een heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.

    Bekijk recept 
  • Waldorf salade

    Dit is een van de oudste salades, gemaakt door Oscar Tschirky in 1896 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York.

    Bekijk recept 
  • Hollandse hieuwe haringsalade

    De haringsalade is een klassieker in de Nederlandse keuken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van venkelsalade met aardbeiendressing

    Venkelsalade met aardbeiendressing

    Een simpele venkelsalade die prima te combineren is met een stukje vis. Deze salade smaakt ook prima bij een barbecue.

    Bekijk recept