Salade Cauchoise

Salade Cauchoise

Salade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij. Dit is een basisrecept, je kunt hier allerlei variaties mee maken.

Recept Salade Cauchoise

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 750 gram kleine aardappelen/ krieltjes
  • 3 bleekselderij stengels
  • 150 gram dikke plak gekookte ham
  • 100 gram kookroom
  • 2 eetlepels appelazijn van Normandië
  • Eetlepel kervel
  • Zout en peper

Hoe maak je Salade Cauchoise?

Bereidingswijze:

  1. Zet de aardappelen op met water een flinke snuif zout en kook deze gaar in 15 à 20 minuten. Spoel de aardappels hierna koud.
  2. Als je kleine krieltjes hebt kun je de schil gewoon laten zitten. Heb je een wat oudere hardere schil kun je deze beter even verwijderen. Snij de aardappel in mooie dunne plakjes.
  3. Was en schil de bleekselderij en verwijder het blad en zet deze apart. Snij de bleekselderij in mooie boogjes en doe deze in een kom met de aardappelen
  4. Snij de dikke plak gerookte ham in blokjes en voeg deze toe aan de kom.
  5. Klop in een kom kookroom met twee eetlepels appelazijn door elkaar en giet dit bij de rest van de producten. Hussel nu alles voorzichtig door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Snij de kervel fijn, verdeel de salade over de borden of kommen en garneer met de bleekselderijbladeren en de kervel.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.