Salade Belle Hortense

Salade Belle Hortense

Een heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.

Aantal personen: 4
Marineren: 2 uur
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

De salade

  • 2 gekookte rode bieten
  • 300 gram knolselderij
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 12 walnoot helften

Dressing

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de knolselderij en rasp of snij deze in dunne reepjes.
  2. Meng in een kom de mayonaise en de mosterd. Schep hier vervolgens de knolselderij doorheen. Dek de kom af en zet deze nu 2 uur in de koelkast.
  3. Maak de dressing van de wijnazijn en de olie. Breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Snij de bieten in de plakken, verdeel de plakken aan de buitenzijdes van de borden. Besprenkel de plakjes met de dressing.
  5. Schep in het midden van het bord de knolselderij en garneer elk bord met de walnoten.

Terug naar blog
  • Salade Cauchoise

    Salade Cauchoise

    Salade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij.

    Bekijk recept 
  • Witlofsalade met melisse

    Witlofsalade met melisse

    Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van venkelsalade met aardbeiendressing

    Venkelsalade met aardbeiendressing

    Een simpele venkelsalade die prima te combineren is met een stukje vis. Deze salade smaakt ook prima bij een barbecue.

    Bekijk recept