Salade Belle Hortense
Een heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.
Aantal personen: 4
Marineren: 2 uur
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
De salade
- 2 gekookte rode bieten
- 300 gram knolselderij
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 12 walnoot helften
Dressing
- 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels olie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Schil de knolselderij en rasp of snij deze in dunne reepjes.
- Meng in een kom de mayonaise en de mosterd. Schep hier vervolgens de knolselderij doorheen. Dek de kom af en zet deze nu 2 uur in de koelkast.
- Maak de dressing van de wijnazijn en de olie. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Snij de bieten in de plakken, verdeel de plakken aan de buitenzijdes van de borden. Besprenkel de plakjes met de dressing.
- Schep in het midden van het bord de knolselderij en garneer elk bord met de walnoten.