Salade Belle Hortense

Salade Belle Hortense

Een heerlijke, frisse bietensalade met knolselderij en walnoten. Ideaal als lichte starter bij een diner.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Marineren: 2uur
Totale bereiding: 2 uur en 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 gekookte rode bieten
  • 300 gram knolselderij
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 12 walnoothelften
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Schil de knolselderij en rasp of snijd deze in dunne reepjes.
  • Snijd de gekookte bieten in dunne plakken.

Bereiding

  1. Roer de mayonaise en mosterd door elkaar in een kom. Meng hier de knolselderij doorheen.
  2. Dek de kom af en zet 2 uur in de koelkast om te marineren.
  3. Maak de dressing van wijnazijn en olie, breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de bietenplakjes langs de rand van de borden en besprenkel met dressing.
  5. Schep de gemarineerde knolselderij in het midden van elk bord en garneer met walnoten.
Terug naar blog
  • Pancar Salatası banner

    Pancar Salatası

    Een frisse, klassieke salade uit de Turkse keuken met gekookte bieten, romige yoghurt en knoflook.

    Bekijk recept 
  • Witlofsalade met melisse

    Witlofsalade met melisse

    Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van venkelsalade met aardbeiendressing

    Venkelsalade met aardbeiendressing

    Een simpele venkelsalade die prima te combineren is met een stukje vis. Deze salade smaakt ook prima bij een barbecue.

    Bekijk recept 
  • Carpaccio van rode biet met feta

    Een feestelijk voorgerecht dat licht, gezond en vol van smaak is. Perfect voor de lunch of als voorgerecht.

    Bekijk recept 
  • Bietensalade met vinaigrette

    Deze bietensalade is een echt hele oude klassieker. Deze rode bieten kunnen ook heel goed worden gebruikt als bijgerecht.

    Bekijk recept 
  • Cacık

    Cacık is een heerlijk, fris gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen. Deze Turkse yoghurtdip is ideaal als bijgerecht bij kebabs of gewoon als verfrissende dip met brood.

    Bekijk recept