
Salade Belle Hortense
Een heerlijke, frisse bietensalade met knolselderij en walnoten. Ideaal als lichte starter bij een diner.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Marineren: 2uur
Totale bereiding: 2 uur en 20 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 gekookte rode bieten
- 300 gram knolselderij
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 12 walnoothelften
- 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels olie
- Peper en zout
Voorbereiding
- Schil de knolselderij en rasp of snijd deze in dunne reepjes.
- Snijd de gekookte bieten in dunne plakken.
Bereiding
- Roer de mayonaise en mosterd door elkaar in een kom. Meng hier de knolselderij doorheen.
- Dek de kom af en zet 2 uur in de koelkast om te marineren.
- Maak de dressing van wijnazijn en olie, breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de bietenplakjes langs de rand van de borden en besprenkel met dressing.
- Schep de gemarineerde knolselderij in het midden van elk bord en garneer met walnoten.